Cases en projecten

Op bezoek bij onze oudste BMD Netwerk deelnemer

In het meer dan 30 jaar bestaan van onze BMD Advies organisatie hebben onze adviseurs in deze jaren bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen.

Duurzame vriendschapsrelatie

In die 30 jaar zijn verschillende klanten met ons meegegroeid, ook Royal Smit Transformers. Wij zijn trots op onze oudste BMD Netwerk deelnemer. Een jaarlijkse arbo audit uitvoeren bij deze bekende, is voor ons als thuiskomen.

Kijkje in de keuken bij Royal Smit Transformers Nijmegen

Op bezoek bij de klant? Vaak zijn onze klanten gevestigd op een industrieterrein. Royal Smit Transformers is hier een uitzondering op. Zij zijn al meer dan honderd jaar gevestigd in hartje Nijmegen. Nog omringd met oude arbeidershuisjes maakt Royal Smit Transformers extreem grote transformatoren. Deze transformatoren worden ingezet voor de opwekking, distributie van energie en instandhouding van energienetwerken.

Uitdagend transportplan

Royal Smit Transformers ontwikkelt deze transformatoren, test deze en haalt de transformatoren daarna weer deels uit elkaar voor transport. Een enorm grote transformator is onmogelijk te vervoeren als geheel. Even ter verbeelding: een transformator is ongeveer 6 meter hoog en weegt maximaal 350 ton. Een transformator transporteren uit een woonwijk is dus al een uitdaging, laat staan om de transformator te vervoeren over een spoorwegovergang. Iedere week wordt hiervoor de bovenleiding gelift om de hoge transformator te laten passeren. Maar ook op andere plaatsen in Nijmegen is de infrastructuur aangepast, bijvoorbeeld verlaagde vluchtheuvels, draaiende en ingekorte stoplichten. Verbazingwekkend en uniek transportplan, waar HSE Officer Daisy van Valkenburg met passie over kan vertellen.

Een transformator van maar liefst 350 ton

De bedrijfscultuur van Royal Smit Transformatoren

Grote transformatoren, dus ook grote werkhallen. Tijdens de rondgang zie je aan de oude (en ook nieuwe gebouwen) dat Royal Smit Transformatoren een rijke historie heeft. Daarnaast hebben ze ruim 600 medewerkers, maar wanneer je op de werkvloer staat merk je hier niks van. QHSE’ers Daisy van Valkenburg en Paul Verhoeven werden op de werkvloer meerdere keren aangesproken voor een praatje of grapje met collega’s. Er heerst een open en informele sfeer.

QHSE binnen de gehele organisatie

Tijdens de arbo audit vraagt onze adviseur onder andere naar verschillende documenten en het arbobeleid. Om op alles antwoord te krijgen waren er verschillende personen en afdelingen aangehaakt. Onze BMD adviseur betrekt hierdoor tijdens de arbo audit andere collega’s van Royal Smit Transformers. Hoofd BHV Jitske Wolters vertelde over de BHV-organisatie en wij zijn ook langs de afdeling HR geweest om meer inzicht te krijgen op bepaalde onderwerpen. Zo kan je zien dat het QHSE vak niet alleen ligt bij de QHSE’er, maar bij de gehele organisatie. QHSE’ers, collega’s van andere afdelingen en BMD Advies denken samen mee over hoe ze QHSE naar een hoger niveau tillen.

BMD Netwerk

Prangende QHSE vraag?

Royal Smit Transformers maakt gebruik van de helpdesk wanneer ze er zelf niet uitkomen of als ze het zeker willen weten. Het voordeel van de helpdesk is dat onze adviseurs de klant kennen. Ze kennen jouw specifieke situatie en zijn vaak op de werkvloer geweest. Hierdoor ontvang je antwoord dat aansluit op jouw bedrijfssituatie, uitdagingen en ambities.
Stel jouw vraag hier!
Lees verder

Ook interessant