Jaap van de Sande

Senior adviseur

“Sinds 2020 ben ik werkzaam bij BMD advies. Ik geloof echt in de trias energetica. Probeer eerst zoveel mogelijk te besparen alvorens je het duurzaam gaat opwekken. De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt! Door mijn technische kennis van energietechnieken en een breed productportfolio geef ik bedrijven met alle plezier een nul op de meter advies. Vanuit die passie draag ik mijn steentje bij aan de energietransitie.”

Wat doe je tijdens je werkdag?

“Mijn voornaamste taken zijn het adviseren/begeleiden van bedrijven op het gebied van duurzaamheid en energietransitie. Denk hierbij aan besparingsonderzoeken, begeleidingstrajecten voor bijvoorbeeld verduurzaming of het afmelden van energielabels voor bedrijfspanden. Belangrijk hierbij is het geven van een onafhankelijk advies over deze diensten en producten en uiteindelijk de laatste oplevering verzorgen om te kijken of alles naar wens is verlopen.” Daarnaast geef ik met veel plezier de training Energiecoördinator.

Waarom werk je bij BMD?

“Ik werk graag bij BMD Advies. Het werk is heel afwisselend met veel verschillende klanten. De ene dag ben je bezig met het uitschrijven van een energielabel en de dagen daarna ben je bezig met een begeleidingstraject voor zonnepanelen of warmtepompen. Daar komt bij dat elke klant ook vraagt om een persoonlijke en andere aanpak zodat het werk nog afwisselender wordt.”

Buiten mijn werkdag

“Buiten mijn werk breng ik mijn tijd door met familie en vrienden. In de weekenden ga ik graag een (speciaal)biertje drinken of gezellig eten met een wijntje. Ik bezoek graag een concert of een festival met mijn vrienden om te genieten van goede muziek. In de weken/maanden voor carnaval ben ik al druk met het bouwen van een carnavalswagen. In mijn overige tijd probeer ik nog wat kilometers te maken op mijn racefiets.”

Expertises

  • Energie & Transitie: Energielabel (EP-U), transitie, duurzame energietechnieken, besparing, subsidies & investeringsaftrekken. training Energiecoördinator.