Jan Willem de Hoop

Senior adviseur en partner

“Ik bekijk en beleef de wereld met een nieuwsgierige blik en een open houding, heb een passie voor natuur en milieu en krijg veel energie van duurzame relaties. Dit komt bij BMD Advies prachtig samen in mijn mooie werk- en woongebied Zeeland. Mensen vertellen mij dat ik goed luister en een proactieve houding heb. Ik vind het gaaf om met enthousiasme concrete, en werkbare oplossingen te verzinnen, die positief bijdragen aan de samenleving. Ik werk sinds 2011 met veel plezier voor BMD Advies, waarvan sinds 2021 als partner.”

Wat doe je tijdens je werkdag

“Ik ben veel bezig met projecten rond omgevingsvergunningen: met klanten, overheden en andere betrokken. Het leukst vind ik dat als dat gebeurt met een breed team van betrokken collega’s. Daarnaast geef ik sturing aan de verdere ontwikkeling van onze vestiging in Goes. De bijbehorende activiteiten zorgen ervoor dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga. Daarbij denk aan het leggen en onderhouden van contacten met onze klanten en het begeleiden van adviseurs in hun verdere ontwikkeling. In alle gevallen: zonder menselijk contact komen we niet verder en zou het werk voor mij niet leuk zijn. Dus: altijd welkom om samen een bakkie te doen!”

Buiten mijn werkdag

“Ook in mijn vrije tijd kan ik het niet laten om mensen en oplossingen met elkaar te verbinden. Dat uit zich onder andere in verschillende vormen van vrijwilligerswerk: het begeleiden van de fietsers en wandelaars bij de Ride4Kids Pyreneeën challenge, het rijden van een oudere dame naar de kerkdienst waar ze anders niet naar toe kan, het collecteren voor een goed doel etc. Verder ben ik erg graag buiten om te wandelen en te fietsen (onder andere een wekelijkse rit op mijn mountainbike) én te genieten. Als het té slecht weer is, dan lees ik echte papieren boeken, kijk ik een film of luister ik muziek van cd’s of op een van mijn favoriete afspeellijsten. Op zaterdagmorgen tref je mij onder het genot van een bak koffie aan bij de lekkere dikke weekendkrant. Ook vind ik het leuk om mijn gezinsleden of vrienden te verslaan in een uitdagend bordspel.”