Job Horsten

Medior adviseur

“Ik heb bewust gekozen voor een milieu-gerelateerde opleiding. Vooral het duurzaamheidsaspect spreekt mij enorm aan. Na de studie Environmental Science for Sustainable Energy and Technology (ESSET – milieukunde) werk ik met veel plezier bij BMD Advies. Waar ik bedrijven help met diverse milieuaspecten en het verduurzamen van de bedrijfsvoering.”

Wat doe je tijdens je werkdag

“Vanwege mijn achtergrond en interesses houd ik mij vooral bezig met de kennisgebieden Milieu & Omgeving en Energie & Besparing. Ik vind het interessant om met verschillende partijen samen te werken en klantgericht te zoeken naar de meest efficiënte oplossing met zorg voor de kosten en het milieu.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“De grote diversiteit in werkzaamheden, projecten en opdrachtgevers maakt mijn werk geweldig. De ene dag kom je bij diverse bedrijven voor een compliance rondgang of een vergunningaanvraag en de andere dag maak ik stikstofberekeningen. Dat maakt mijn werk heel afwisselend en verbreed ik mijn kennisveld waardoor ik de opdrachtgevers uiteindelijk nog beter kan helpen en adviseren.”

Buiten je werkdag

“In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten. In de eerste plaats voetballen met mijn vriendenteam in Bavel. Daarnaast sport ik regelmatig: tennissen, fitnessen, hardlopen en in de winter skiën.  Met mijn vrienden pak ik regelmatig een drankje op het terras en ga ik graag naar een wedstrijd van NAC.”