Cases en projecten

Structurele ondersteuning: ‘plus-collega’ bij Helmond Metalen

Collega Amanda ondersteunt sinds begin 2022 Helmond Metalen op structurele basis. We spraken dochter en Commercial en financial operator Rinske Helmond en KAM-medewerker Jasper Pin. Familiebedrijf Helmond Metalen zamelt al meer dan 55 jaar metaal van particulieren en bedrijven in. Het metaal sorteren en bewerken ze voor recycling. “We hebben net een mooie rondleiding gedaan en dan besef je wat je hebt opgebouwd. We zijn trots op wat we hier neer hebben gezet.” vertelt Jasper Pin.

 

Al bijna 30 jaar lid van het BMD Netwerk

Helmond Metalen is al sinds 1994 lid van het BMD Netwerk. We spraken dochter Rinske over de samenwerking met BMD Advies. “We vertrouwen jullie en jullie zijn ook een heel mooi bedrijf. De samenwerking gaat ook supergoed. Daar zijn we heel blij mee.” Jasper werkt 15 jaar bij Helmond Metalen en vertelt: “In de gehele periode dat ik werkzaam ben bij Helmond Metalen werken we al samen met BMD Advies. We hebben altijd een heel goed gevoel bij BMD Advies gehad. Ja, ze staan altijd voor ons klaar. Dat is gewoon het belangrijkste. Met de juiste expertise. Dat jullie de kennis hebben die wij weer niet hebben. Of we hebben wel de kennis maar de tijd ontbreekt ons om een klus te klaren. We hebben natuurlijk wel kennis van bijvoorbeeld de milieuwetgeving, maar we weten niet alles. Tegenwoordig moet je veel breder bekend zijn met QHSE voor de continuïteit van je bedrijfsvoering. Van oudsher zijn we nogal standvastig, daarom dat we sinds 1994 lid zijn. BMD Advies is voor ons niet meer weg te denken.”

De uitdagingen als ondernemer

“Er is gekozen voor structurele ondersteuning om alles nog beter op orde te krijgen en om nog beter te staan voor wat we doen. Ook op het gebied van milieu en arbo. BMD Advies is daarin gespecialiseerd en iedere dag mee bezig. Wij zijn meer ad hoc bezig met zaken. Het is heel fijn om iemand achter je te hebben staan die precies weet hoe alles werkt.” aldus Rinske. We spraken ook Jasper: “De milieuvergunning was de grootste uitdaging die we hadden, voordat Amanda ons hielp. We kwamen erachter dat we het zelf niet meer konden bolwerken. Normaal doe ik de milieuzaken, maar ik was even uitgevallen. We hebben een nieuw mooi pand neergezet. En nu willen we het hele pakket meenemen en vernieuwen. Met gezond verstand kom je een heel end. Maar soms heb je een stukje ervaring nodig. Als je het netjes wil hebben moet je het niet meer zelf gaan doen. Vandaar dat we in gesprek zijn gekomen met Guido en Amanda.”

 

De ‘nieuwe collega’: Amanda

“Amanda is nu 1/5e collega van mij, ze zit hier één dag in de week. Dat is voor iedereen duidelijk en daar houden we rekening mee. Ze is duidelijk en vraagt wat ze nodig heeft en dan kan het geregeld worden. Ik zit naast haar, korte lijnen, daar houden we van. Dat werkt gewoon fijn. Ik kan haar vragen direct beantwoorden. Amanda weet natuurlijk veel over de regelgeving op verschillende expertise gebieden, maar niet hoe en of die van toepassing zijn bij Helmond Metalen. Amanda heeft ook een achterwacht voor haar vragen. Heeft ze meer informatie nodig, dan checkt zij dat bij haar BMD-collega’s.” vertelt Jasper.

Daarnaast spraken we Amanda. “Ik vind Helmond Metalen een hele mooie klant. Het is een klein familiebedrijf en er heerst een hele goede, informele sfeer. Dat is heel fijn. Iedereen kent elkaar. Wanneer ik iets nodig heb dan kan ik er ook op vertrouwen dat het wordt uitgezocht. Het is echt een samenwerking die van twee kanten komt. Wat ik heel leuk vind aan een detachering is dat je een relatie met de klant opbouwt. Normaal gesproken voer je audits uit of werk je aan een kortlopend project. Met detachering ben je een verlengstuk en een collega. Het gaat verder dan het ad hoc advies. Bij een audit adviseer je bijvoorbeeld wat de klant kan verbeteren. Maar bij Helmond Metalen geef ik advies, ga ik na hoe ze aan wet- en regelgeving moeten voldoen en help ik ze vervolgens bij het realiseren hiervan. Het gaat verder dan alleen advies geven, want je ziet ook het resultaat van het advies.”

Contact

Structurele ondersteuning bij jouw organisatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op.
Neem contact op
Lees verder

Ook interessant