Downloads

Actualisatie Energiebesparingsverplichtingen – Download de poster

Omdat energiekosten een significant onderdeel zijn van jouw totale bedrijfskosten, staat energietransitie hoog op jouw agenda. Je wilt aantoonbaar maken dat je voldoet aan de wetgeving en investeren in de toekomst door invulling te geven aan eigen energiedoelstellingen.

Focus op energiebesparing

De Energiebesparingsplicht ofwel informatieplicht zet jouw bedrijf ‘aan’ om besparingsmaatregelen te treffen of door zelf duurzame energie op te wekken. Alles gericht op een optimaal rendement met oog voor mens en milieu. Om jouw bedrijf hiermee op weg te helpen worden steeds meer ‘erkende maatregelenlijsten voor energiebesparing’ opgesteld.

De energiebesparingsplicht verplicht bedrijven alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. De energiebesparingsplicht valt vanaf 1 juli 2023 uiteen in een nieuwe informatieplicht en een onderzoeksplicht.

Welke maatregel wanneer uitvoeren?-Download poster

Het feit dat de informatieplicht op veelal alle bedrijven verplicht is geworden, geldt er ook een onderzoeksplicht voor sommige bedrijven. Om te weten welke energiebesparingsverplichtingen op jouw bedrijf van toepassing zijn, hebben we een handige poster ontwikkeld. Up to date met de geactualiseerde energiebesparingsplicht 2023. Zodat je stap voor stap nog beter bepaalt welke situatie op jouw bedrijf van toepassing is.

De eis voor het uitvoeren van erkende maatregelen is vastgesteld in artikel 2.15 van het Activiteitenbesluit. Hoewel de geactualiseerde energiebesparingsplicht is opgenomen onder de Omgevingswet in het Bal en Bbl, schuift daarmee de ingangsdatum van de energiebesparingsplicht mogelijk niet automatisch mee met de Omgevingswet.

Expertise en deskundigheid

Energiebesparingsplicht

Alle informatie die je nodig hebt, samengevat in onze energiebesparingsverplichtingen poster!

Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt de poster energiebesparingsverplichtingen in je mailbox.

Zeker zijn dat je niets mist? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Lees verder

Meer over energie & transitie