Nieuws

Scan: in 2 minuten weten of je EED-auditplichtig bent

Subsidieregeling DUMAVA

Het doel van de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) is om het verbruik van energie in heel Europa te verminderen. Wanneer je EED-auditplichtig bent, kan BMD Advies jouw organisatie ondersteunen bij de audit en rapportage. Hierbij houden we ook rekening met de langere termijn en andere kansen op gebied van energie. Maar hoe kom je erachter of jouw organisatie moet voldoen aan de auditplicht?

De EED-scan

Met de EED-scan heb je binnen 2 minuten inzicht in jouw situatie. Na het beantwoorden van een aantal korte vragen krijg je direct te zien of jouw organisatie EED-plichtig is en welke stappen er nodig zijn om te voldoen.

Klik hieronder op de blauwe knop “Start de scan“.

Ik ben EED-auditplichtig

Wanneer de uitkomst van de scan aangeeft dat jouw organisatie moet voldoen aan de EED-auditplicht, moet er voor 1 december 2024 een energieaudit worden uitgevoerd. Vervolgens moet er iedere vier jaar een auditverslag worden ingediend bij het e-loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe kan BMD Advies hierbij helpen?

BMD Advies kan jouw bedrijf van begin tot eind ondersteunen bij de praktische invulling van een EED-audit. Dit levert je kwantitatief inzicht welke besparingskansen er zijn binnen jouw organisatie met de focus op bijvoorbeeld het reduceren van emissies of een duurzame bedrijfsvoering.

In de praktijk blijkt het voor bedrijven lastig om de EED actueel te houden of te updaten. BMD Advies biedt daarvoor een EED abonnement. We verdelen hierbij de uitvoering van de volgende EED-audit over de komende jaren. De gestructureerde aanpak vereenvoudigt het proces en stelt jouw bedrijf in staat om soepel en op tijd te voldoen aan de EED-auditplicht. Neem hiervoor contact op met onze adviseurs.

Contact opnemen
Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED)

EED-abonnement

Als auditplichtig bedrijf moet je elke vier jaar een audit uitvoeren en de resultaten rapporteren. BMD Advies ondersteunt hierbij met een EED-abonnement. Zo ben je zeker dat jouw bedrijf up-to-date is op energiegebied.
Meer over onze EED-dienstverlening
Lees verder

Meer over energietransitie