Blogs

Complexiteit milieuregelgeving versus effectief toezicht

Onlangs was er terecht wat roering in Nederland ontstaan uit onderzoeksresultaten over minder straffen bij overtreders door gebrek aan milieucontroles. Of bedrijven ook daadwerkelijk de dans ontspringen ligt wat genuanceerder. Onze vestiging BMD Advies in Deventer heeft al jaren Oost-Nederland als werkgebied en wij herkennen wel dat er substantieel minder controles zijn. Maar dat hoeft niet per se te duiden dat bedrijven de zaken niet op orde hebben of dat regels niet worden nageleefd.

Minder reacties van klanten

“De complexiteit van de milieuregelgeving is toegenomen, tegelijk is het aantal controles afgenomen. Vroeger kon je precies zien wanneer er een handhavingsactie bezig was. Dan kwamen er ineens veel hulpvragen van ondernemers, onze klanten. Dat is nu substantieel minder. Ik denk dat het komt doordat de nieuwe omgevingsdiensten netto minder controleren. We krijgen gewoon minder reacties van onze klanten.”

Lees verder

Klik hier voor het volledige artikel in de Tubantia waarin Norman Smit uiteenzet dat het allemaal iets genuanceerder ligt.

 

Lees verder

Ook interessant