Cursussen en trainingen

Training Effectief leiderschap

Samenwerkende experts

Training Effectief leiderschap

Functioneren alle teams optimaal in jouw bedrijf? Is het moeilijk om groepen op een lijn te krijgen? Dragen de teams in de dagelijkse praktijk verantwoordelijkheid? Hoe krijg je de medewerkers binnen een werkgroep zover dat ze het eigenaarschap oppakken? Wil jij antwoord kunnen geven op deze vragen?

Goed voorbeeld doet goed volgen. Je leert in deze tweedaagse training je eigen leiderschapsstijl herkennen en verbeteren, empathisch luisteren, persoonlijke en organisatiedoelen vaststellen en realiseren. Je leert ook hoe je een nee-cultuur verandert in een ja-cultuur. Hoe je een team laat groeien van afhankelijkheid naar onafhankelijkheid.

Onze werkwijze

Voorafgaand aan de training vul je een LuminaSpark vragenlijst in. LuminaSpark is een ontwikkeltool die wij inzetten als hulpmiddel bij leiderschaps- en teamontwikkeltrajecten. De tool  geeft individuen en teams inzicht in hun optimale ontwikkelmogelijkheden en hoe deze te benutten. Met als indirect doel het ondersteunen van je persoonlijke c.q. professionele ontwikkeling. En direct het behalen van team- en of strategische doelstellingen.

Hoe werkt LuminaSpark? Door vragen over jezelf in te vullen, krijg je een betrouwbaar beeld van je natuurlijke/instinctieve eigenschappen, je dagelijkse eigenschappen én je overbelaste eigenschappen.

Met die persoonlijke ingang doorloop je de training en maak je rechtstreeks een koppeling naar de praktijk van jouw bedrijf. Tijdens de training krijg je diverse opdrachten. Het delen van ervaringen met elkaar en de trainer is een belangrijk uitgangspunt. De training vindt plaats op een externe locatie. Dit om de werkvormen tot hun recht te laten komen en een ongedwongen, veilige omgeving  te creëren. Er zit over het algemeen 2 weken tussen de start van de training en de tweede trainingsdag. Neem voor de exacte datum even contact op met BMD Advies.

Het programma

De volgende onderwerpen komen aan de orde tijdens de training Effectief leiderschap:

 • het bepalen van het ‘ware noorden’: persoonlijke waarden bepalen en doelen formuleren
 • persoonlijk leiderschap: aan de hand van leiderschapstools persoonlijke en afdelingsdoelen vaststellen
 • carry your own weather: omgaan met werkdruk en stress door middel van planning en koersbepaling
 • paradigma shift: het realiseren van duurzame veranderingen binnen jouw team of organisatie
 • van visie naar strategie
 • balans terugvinden: actielijst en planning opstellen
 • groei team naar een hoger veiligheidsniveau voor realisatie bedrijfsdoelen.

Voor wie?

De training is voor iedereen die een veranderingsproces wil inzetten: o.a. directieleden, leidinggevenden, personeelsmanagers, preventiemedewerkers en arbo- en milieucoördinatoren.

Investering

De kosten voor deelname aan de training Effectief Leiderschap bedragen € 1.695,- per persoon excl. btw.

Deze investering is inclusief gebruik van de tool Lumina Spark, catering en trainingsmaterialen. Neem je voor deze training een of meer collega’s mee, dan krijgt ieder aanvullend teamlid van jouw organisatie € 100,– korting.

Incompany

Deze training is uitermate geschikt om in te zetten als incompanytraining. De trainer komt dan in een voor de deelnemers vertrouwde omgeving. Neem voor meer informatie en afstemming rond het doel en de verwachtingen van jouw incompanytraining contact op met BMD Advies.

BMD Academy

Brochure Effectief leiderschap

Alles nog even nalezen? Download de brochure.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure in je mailbox. Vragen? Neem contact op met ons team.Startdata
 • 01 oktober 2024
  Tilburg


Startdata
 • 01 oktober 2024
  Tilburg