Cases en projecten

Doorlopend veilig werken tijdens de verbouwing

JD Sports is een snelgroeiende, toonaangevende detailhandelaar in modieuze sport- en casual kleding en sneakers met het moederbedrijf in Engeland. In totaal heeft JD meer dan 2.500 winkels met verschillende retailformules verspreid over Europa, Australië, Azië en groeit het bedrijf ook hard in Nederland.

Samenwerking op de bouwplaats

In Rotterdam is een nieuwe vestiging geopend op de Lijnbaan, dit winkelpand is compleet verbouwd. De aannemer werkte (uiteraard) volgens een opgesteld V&G-plan en JD Sports heeft de bouw van een eigen veiligheidsdocument voorzien met veiligheidsvoorwaarden tijdens de verbouwing. Om de veiligheid te optimaliseren is gedurende het hele traject een inspectie door BMD Advies uitgevoerd. Met controle op uitvoering van de regels van de twee plannen en controle op het voldoen aan (andere) wettelijke regels.

Inspectie op veiligheid

BMD Advies voerde hiervoor wekelijks een (onaangekondigde) veiligheidsinspectie op de bouwplaats uit. Onveilige situaties zijn direct besproken met de aannemer en onmiddellijk aangepast. Een rapportage gaf na elke inspectie inzicht in een geconstateerde situatie, met advies en verbeteracties. JD werkte op deze manier met een paar extra (onafhankelijke) ogen en oren op de werkvloer. En toonde aan dat een veilige werksituatie werd gecreëerd en bewaakt.

Lees verder

Meer cases en projecten