Henri Engeman

Adviseur Arbo en Milieu

“BMD Advies staat open voor elk bedrijf en biedt meer diensten & producten dan soms zichtbaar is. Voor mij is het belangrijk dat bedrijven zelf de basiskennis in huis hebben en dat wij de tools geven om in te zetten. Dan is ons specialisme precies de juiste toegevoegde waarde voor een beter arbo- en milieubeleid.”

Wat is mijn doel en waar word ik blij van?

“Met eigenschappen als bereidwillig, rustig en goedlachs adviseer ik als een open boek. Ik ben een ‘stapelaar’, doorzetter en ontwikkel mijzelf steeds verder. Ik zie het als mijn missie om risico ‘less’ te blijven denken, zodat werknemers geen onrecht wordt aangedaan. Als ik die positieve energie mag geven aan bedrijven, ben ik een blij mens. Bij BMD Advies vind ik een persoonlijke ‘touch’ terug in praktische oplossingen, daar hebben bedrijven wat aan. Ik ben doorgegroeid vanuit R&D, kwaliteit, milieu, Arbo en VCA-certificeringen. Naast mijn kennis als gecertificeerd HVK’er heb ik ook als gecertificeerd arbeidshygiënist speciaal oog voor het verminderen van blootstelling aan gevaarlijke stoffen.”

Wat doe ik buiten mijn werk?

“Een lekker leven is voor mij een uitdagende mix van dingen doen en rust. Van een avondje hardlopen tot het volgen van een sportwedstrijd op TV of op de tribune. Vanuit Oldenzaal, waar ik met mijn gezin woon, organiseer ik graag mee aan onze Carnavalsfeesten die elke keer weer anders zijn. Deze afwisseling ervaar ik ook als adviseur. Daarin spreek ik op allerlei gebieden mijn kennis aan.”

Expertises

  • Arbo en veiligheid: opstellen RI&E, blootstelling gevaarlijke stoffen, fysieke belasting, geluid, blootstellingsmetingen
  • Milieu en omgeving: omgevingsvergunning, opslag gevaarlijke stoffen, bodem
  • Digitale tools: Sufficio