Laura Nelissen

Medior adviseur

“Na het afronden van een Bachelor gericht op communicatie en digitale media, en een Master in Corporate Sustainability ben ik sinds augustus 2022 werkzaam bij BMD-Advies. Het is mijn passie om de wereld een klein beetje toekomstbestendiger en duurzamer te maken. Ik wil graag samen met een bedrijf zoeken naar een goede balans tussen de sociale, ecologische en economische belangen, om de impact, die elk bedrijf op haar omgeving heeft, zo positief mogelijk te maken. Om succesvol te verduurzamen en een bedrijf toekomstbestendig maken, is cultuurverandering, goede communicatie en bewustwording van belang. Mijn studies vullen elkaar daarom goed aan. En hoewel het verduurzamen van organisaties en bedrijfsprocessen best heel erg ingewikkeld kan zijn, zie ik in het leggen van die puzzel een ongelofelijk leuke, creatieve en interessante uitdaging!”

Wat doe je tijdens je werkdag?

“Mijn werkdagen zijn erg divers. Ik onderzoek de mogelijkheden van verduurzaming voor klanten en ik ontwikkel en verbeter onze dienstverlening op het gebied van duurzaamheid. Ik ga graag bij klanten langs om bedrijfsprocessen met eigen ogen te kunnen bekijken, vragen te beantwoorden en mogelijkheden voor duurzaam ondernemen te bespreken. Vaak willen klanten wel aan de slag met duurzaamheid, maar weten ze niet zo goed waar te beginnen of wat het oplevert. Dan inventariseren we waar het bedrijf staat en maken we een plan voor de komende maanden of jaren. Het contact met klanten en het realiseren van positieve impact maakt mijn werk zo leuk. Voor al mijn klanten wens ik dat ze nog jarenlang succesvol kunnen ondernemen, terwijl ze positieve impact hebben op hun omgeving. Daar help ik ze met heel veel plezier bij.”

Buiten mijn werkdag

“Ik ben naast mijn werk graag buiten te vinden. Ik zit bij een hele gezellige dameswielrenclub, waarmee ik twee keer per week een mooie fietsrit maak. Ik vind het daarnaast leuk om te koken, brood te bakken en nieuwe recepten uit te proberen. En ik luister graag naar podcasts over allerlei serieuze en minder serieuze onderwerpen.”

Expertise:

  • Duurzaamheid: circulariteit, procesoptimalisatie en CSRD