Sem Karsten

Adviseur Duurzaamheid

“Mijn naam is Sem Karsten en sinds begin 2023 werkzaam bij BMD Advies Centraal in Weesp. Na een backpack avontuur in India en mijn master in Small Business and Entrepreneurship wist ik zeker dat ik mij wilde inzetten op gebied duurzaamheid en kwam BMD Advies om de hoek kijken.”

Waarom werk ik bij BMD?

“BMD Advies heeft mij de kans geboden om mijzelf in te zetten op diverse aspecten op gebied van duurzaamheid waaronder de energie transitie en circulariteit. Naast dat ik bedrijven adviseer om te kunnen voldoen aan wet en regelgeving op gebied van energie help ik intern ook met het uitbreiden van ons productportfolio om duurzaamheid actief in te zetten binnen ons netwerk. Met de doelstelling  “Nederland Circulair in 2050” als stip op de horizon wil ik mij graag meedenken over de kansen die dit brengt voor het bedrijfsleven.”

Als ik niet op kantoor ben?

“Buiten mijn werk sport ik veel of kijk ik naar sport. Met een passie voor voetbal en als groot AZ supporter kan je altijd wel bij mij terecht voor een goed gesprek. Aangezien ik zelf niet zulke hoge ogen gooi op het veld (lees kelderklasse) heb ik mijn aandacht verlegd naar hardlopen en wielrennen. Naast sport ben ik nog maatje van een oudere man en als het even kan dan ga ik graag op vakantie.”

Expertises:

  • Duurzaamheid: circulaire economie, CSRD en energietransitie.