Blogs

Brief ministerie aanpassing energiebesparingsplicht

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat schrijft momenteel Nederlandse bedrijven aan om de energiebesparingsplicht extra onder de aandacht te brengen. Je wordt geattendeerd op de aanpassingen in de energiebesparingsplicht per 1 juli 2023.

Heb jij al een dergelijke brief ontvangen?

Afhankelijk van jouw jaarlijkse energieverbruik heb je mogelijk een onderzoeksplicht en moet je nieuwe erkende maatregelen uitvoeren. Ben je een vergunningplichtig bedrijf, dan kom je misschien ook onder de energiebesparingsplicht te vallen. Lees ons bericht: Wist je dat? hierover terug.

EED-plicht en energiebesparing

Staat het verslag van een energie-audit voor 2024 bij jou op de planning dan is verstandig om dit te combineren met de onderzoeksplichtrapportage. Anders doe je dubbel werk, want de nieuwe onderzoeksplicht komt grotendeels overeen met de eisen van de EED-audit.

 

Handige hulpmiddelen RVO

Weet jij wat je moet doen met het oog op de deadline 1 december 2023? Energiebesparingsplicht 2023 RVO biedt veel informatie en hulpmiddelen. Hier een kleine selectie:

Voor de ruim 60.000 bedrijfslocaties die eerder een rapportage voor de informatieplicht hebben ingediend is de energiebesparingsplicht aangepast. In de brief van ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt uiteengezet op welke bedrijven de aanpassingen energiebesparingsplicht betrekking hebben. Zie hier de brief ter inzage.

Lees verder

Meer over energie & transitie