Blogs

Persoonlijke ontwikkeling: aan de slag met ADR

Bij BMD Advies geloven we in de groei en ontwikkeling van onze medewerkers. Onze adviseur Amanda Roodnat heeft recentelijk de ADR-training gevolgd. In dit blog delen we haar ervaringen en laten we zien hoe persoonlijke ontwikkeling bij BMD Advies niet alleen een investering in kennis is, maar ook de sleutel tot professioneel succes.

ADR-training: een passende stap in persoonlijke groei

Amanda vertelt: “Ik ben de ADR-training gaan volgen omdat het eigenlijk wel heel erg in mijn straatje ligt. Zowel op het gebied van milieu als arbo geef ik graag advies over het werken met gevaarlijke stoffen en het opslaan van gevaarlijke stoffen. Gevaarlijke stoffen is het onderwerp wat mij het meest trekt.”

De ADR-training, die de wetgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg behandelt, is de perfecte aanvulling op Amanda’s expertise. Met de training ADR kan Amanda zich ADR-veiligheidsadviseur noemen, een rol die steeds relevanter wordt bij veel bedrijven.

Ondersteuning van BMD Advies: vrijheid en samenwerking

Amanda benadrukt: “BMD Advies geeft adviseurs eigenlijk altijd voldoende vrijheid en de ruimte om hun eigen agenda te beheren. Het leren voor het examen heeft me aardig wat tijd gekost, omdat het best veel en pittige stof is. Dat ik dan zelf de ruimte in mijn agenda kan beheren en eventueel het een en ander kan schuiven, heeft daarbij wel heel erg geholpen.”

Binnen BMD Advies zijn er een aantal collega’s met ADR-expertise. Meerdere collega’s hebben aangeboden dat ze bij hen terecht kon voor vragen.

Toepassing van kennis in de praktijk

Amanda kijkt naar de toekomst: “Ik wil volgend jaar vooral aan de slag gaan als ADR-veiligheidsadviseur bij onze klanten. Bedrijven die te maken hebben met het ADR moeten namelijk in veel gevallen een ADR-veiligheidsadviseur aanstellen. Dit mag zowel intern als extern.”

Amanda kijkt uit naar 2024. Ze hoopt bedrijven te helpen als ADR-veiligheidsadviseur en hen te begeleiden in het naleven van de ADR-wetgeving. Dit omvat het schrijven van jaarverslagen, het opstellen van een ongevallenrapport en het organiseren van ADR-opleidingen voor medewerkers.

Nieuwe vaardigheden en inzichten

Amanda benadrukt: “ADR speelt bij een hoop van mijn klanten. Het ADR is namelijk al van toepassing als je als bedrijf gevaarlijke stoffen lost wanneer die door een leverancier geleverd worden. Dus ondanks dat deze bedrijven zelf geen gevaarlijke stoffen voeren, kan het wel zijn dat ze een ADR-veiligheidsadviseur moeten aanstellen.”

Persoonlijke en professionele groei bij BMD Advies

Amanda reflecteert: “BMD Advies moedigt medewerkers aan om zichzelf te ontwikkelen. Of dat nu is door een opleiding te volgen om meer kennis op te doen, of door uit je comfortzone te stappen door een stukje projectleiding op je te nemen.”

Het verhaal van Amanda illustreert niet alleen haar persoonlijke groei maar werpt ook een licht op de cultuur van BMD Advies. Of het nu gaat om het volgen van opleidingen, het nemen van leiderschapsrollen of het verkennen van nieuwe terreinen. Bij BMD Advies streven we naar een omgeving waarin onze medewerkers hun ambities verwezenlijken.

Amanda heeft de ADR-training succesvol afgerond. “Ik mag mezelf een Certified Chemical Safety Expert (CCSE) en ADR-veiligheidsadviseur noemen.”

Werken bij BMD

Wil jij mijn collega worden?

We zoeken verschillende specialisten om ons team te versterken. Bekijk de vacatures op onze werkenbijbmd-site.
Naar werkenbijbmdadvies.nl
Lees meer

Meer over gevaarlijke stoffen