Nieuws

Afval goed geregeld: Kosteloze inzameling consumentenverpakkingsafval van bedrijven

Bij BMD Advies staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Soms komt er een initiatief voorbij dat we direct met jullie delen, zoals het kosteloos inzamelen van consumentenverpakkingsafval van bedrijven. Het gaat hier om gescheiden inzameling van Plastic verpakkingen en Drankenkartons (PD) en/of Glas dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval.

Voor wie en wat?

Het gaat om consumentenverpakkingen in bijvoorbeeld jouw (sport)kantine, bedrijfsrestaurant of kantoor, van bijvoorbeeld gasten, werknemers of leden. Het gaat in ieder geval niet om grote hoeveelheden verpakkingsmateriaal dat vrijkomt binnen je productieproces, waarvoor je al voorzieningen hebt getroffen met je inzamelaar. Wat er precies wel of niet onder valt vind je op de website Afval Goed Geregeld: Over afval.

Aanleiding – De plastic verpakkingen, drankenkartons en glazen flesjes uit het bedrijfsafval worden op dit moment nog onvoldoende gerecycled. Het Afvalfonds en Nedvang organiseren voor deze drie verpakkingen van o.a. kantoren, scholen en winkels een inzamelsysteem en dragen deze kosten. Het Afvalfonds en Nedvang zorgen er dan voor dat deze gescheiden stromen bij je worden opgehaald en gerecycled.

Deadline 18 mei 2022

Van 30 maart tot 18 mei 2022 kunnen bedrijven in Nederland met gescheiden verpakkingsafval dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval zich aanmelden voor kosteloze inzameling. Deze inzameling gaat dan vanaf 1 januari 2023 in. De inzameling en recycling wordt betaald door Stichting Afvalfonds Verpakkingen en Nedvang B.V..

Elke verpakking telt

Om te weten of deze regeling voor jouw bedrijf van toepassing is, doorloop je vier vragen. Als je alle vragen met ja kan beantwoorden is deze kosteloze inzameling voor jouw bedrijf van toepassing! Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je je aanmelden via het inschrijfloket.

Hoe het precies in zijn werk gaat en welke stappen je moet ondernemen staat beschreven in het proces van inschrijving tot afval scheiden.

Bekijk de website van Afval Goed Geregeld voor alle informatie.

Milieu en omgeving

Tijdelijk initiatief voor afvalstromen bedrijven

Wil jij als bedrijf nog andere duurzaamheidsinitiatieven omarmen? Wij vertellen je hoe je dit binnen je eigen bedrijf aantoonbaar maakt.
Neem contact op
Lees verder

Ook interessant