Blogs

Vooral een hogere energierekening doet pijn

Na een piek van de energieprijzen dit voorjaar, wordt het na 1 juli weer spannend wat de uitkomst gaat worden. De pijn is nog niet uit de lucht wie hier de rekening betaalt. Energieleveranciers voeren traditioneel prijswijzigingen door en de overheid verlaagt het btw-tarief naar 9 procent. Veel gezinnen maken zicht terecht zorgen om het uiteindelijke resultaat van hun verbruik. Tijd voor wat omdenken hoe het anders kan. Nu is het nog mooi zomerweer, maar straks moet de thermostaat misschien een graadje hoger. Maar mensen laten zich niet dwingen om duurzaam te doen.

Veranderingen alleen succesvol als mensen intrinsiek gemotiveerd zijn

“Dat is onze oplossing om minder gas te hoeven importeren uit Rusland. Minder gas betrekken uit Rusland betekent minder inkomsten in Dollars voor onze verre oosterburen met expansiedrift. Maar is dit werkelijk zo? Het bevreemdt mij wel vaker dat niet altijd alle door onze Nederlandse overheid opgelegde maatregelen het doel dienen dat ze pretenderen te willen bereiken. Heeft onze overheid geen blok (smeltend) ijs op het hoofd?”

Lees verder

Klik hier voor het volledig artikel van Norman Smit te lezen.

Energie en transitie

Aan de slag met energiebesparende maatregelingen

Staan er bij jouw bedrijf energiebesparende maatregelen of nieuwe energie-inkoop keuzes op stapel? Onze energie experts ondersteunen je met het nemen van de juiste stappen.
Neem contact op
Lees verder

Meer blogs van onze collega's