Nieuws

Introductie zesdaagse voor nieuwe medewerkers BMD Advies

Jaarlijks stellen wij een uitgebreid introductieprogramma op voor nieuwe medewerkers. Iedere BMD-vestiging neemt een dag voor haar rekening. In de ochtend komen steeds de verschillende expertises vanuit de BMD-vestigingen aan de orde, terwijl in de middag de meer persoonlijke ontwikkeling op het programma staat.

Brede ontwikkeling met Lumina Spark

Bij elke introductiedag is er in de middag ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Wij maken hierbij gebruik van de Lumina Spark methode. Een praktische methode die inzicht geeft in drijfveren, talenten en valkuilen van professionals en collega’s, zonder hen in hokjes te plaatsen. Door de Lumina Profielschets, die voor elke BMD’er is opgesteld, krijgen medewerkers meer inzicht in hun eigen gedrag en persoonlijkheid. Ieder stelt zijn of haar persoonlijke leerdoelen vast en deelt deze met de anderen.

Verdieping en verbinding met collega’s onderling

De BMD-medewerkers treffen elkaar regelmatig tijdens de VBMD-dagen. Henk Krols: “Elk jaar organiseert een van de vestigingen zo’n ontmoetingsdag, die wordt gebruikt om dieper op een bepaald thema in te gaan. Naast verdieping gaat het bij deze dagen ook om versterking van de onderlinge band. De nieuwe adviseurs weten door het introductieprogramma straks waar specifieke vragen neer te leggen.

Delen van de landelijke koers bij BMD Advies

Henk Krols, voorzitter van de Vereniging van BMD Advies, heet de groep adviseurs welkom en geeft informatie over de door de BMD’s gezamenlijk uitgestippelde koers. BMD Advies is een landelijk fullservice adviescentrum voor QHSE-vraagstukken, dat regionaal verankerd is. Door intensieve samenwerking is de afgelopen jaren een flinke efficiencyslag gemaakt en wordt kennis door de onderlinge vestigingen beter gedeeld en benut. Henk Krols: “Dit ontwikkelprogramma is daar een mooi voorbeeld van. Wij willen hiermee bereiken dat medewerkers elkaar vinden en op elkaars expertise terug kunnen vallen. Want, ieder zijn eigen vak: de een komt binnen vanuit de milieuhoek, de ander heeft zich gespecialiseerd in Arbo, terwijl de derde helemaal thuis is in de verschillende managementsystemen. Bij BMD Advies komen al die expertises samen in vakgroepen.”

Professioneel ontwikkelen?

Wij zoeken collega's!

Naas het realiseren van de QHSE-ambities van ondernemend Nederland, krijgen adviseurs ook de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Bekijk de openstaande vacatures op onze werken-bij site!
Naar werkenbijbmd.nl
Lees verder!

Ook interessant