Cases en projecten

Volledig groene stroom uit Nederland: Verel Building Experiences

In dit blog vertelt Christian Verel, eigenaar van Verel Building Experience, over hun aandacht voor duurzaamheid, proactieve inkoop energie en MVO. Een project dat is uitgevoerd door onze adviseur Guido Schrijver.

Proactieve inkoop groene stroom uit Nederland

“In 2017 is Verel Building Experiences met BMD Advies in contact gekomen. We hadden toen veel vragen rond het thema energie en de inkoop van energie, een markt die niet bekend staat om haar transparantie” aldus Christian. “ We hadden al jaren dezelfde leverancier, je sluit een keer een contract af waar je vervolgens niet meer naar omkijkt. De kennis van de adviseurs van BMD Advies heeft voor ons de energiemarkt transparant gemaakt. Het bleek dat we al jaren te veel betaalden en zijn direct gestart met de inkoop van energie via het energie-collectief van BMD Advies.
Een positieve verandering! We reageren niet meer reactief op ontwikkeling in de energiemarkt maar proactief. Zoals het recent vastzetten van de energieprijzen voor de grote stijgingen van de laatste tijd. Iets wat we zonder de kennis van de adviseurs nooit hadden gedaan” laat Christian weten. “Daarnaast hebben we in overleg met de energieadviseurs besloten om te kiezen voor volledige groene stroom uit Nederland. Dat valt geheel binnen onze duurzaamheidsambities.”

Kartrekker voor verduurzaming binnen de branche en keten

“17 jaar geleden startte Verel Building Experiences met modulaire standbouw binnen de evenementen branche. Sinds Corona bouwen we ook studio’s. In een interactieve studio brengen we beleving naar de digitale wereld, die zich aanpast aan de behoefte van de klant. Aandacht voor duurzaamheid brengt ons ook tot innovatie. Bijvoorbeeld door onze herbruikbare en modulaire stands. We gebruiken gerecyclede materialen in ons klikbare panelen systeem. We kunnen hierdoor snel de ervaring veranderen voor onze klanten en voorkomen verspilling. Onze ambitie is om een kartrekker te zijn voor verduurzaming binnen onze branche en keten. De inkoop van groene stroom uit Nederland en onze duurzaamheidsambities zijn de pijlers om de gestelde doelen te behalen.”

Duurzaamheidsambities op het gebied van energiebesparing en duurzame energie

“Wij vinden duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Dit zien we terug in onze dagelijkse werkzaamheden zoals het gebruik van gerecyclede materialen en de continue innovatie. Op energiegebied is dit voor ons hetzelfde. Met BMD Advies zijn we een nieuwe weg ingeslagen, wat begon met de collectieve inkoop van energie is uitgegroeid tot een hechte samenwerking. Daarnaast kijken we samen naar besparingsmogelijkheden, isolatie en zonnepanelen. Helaas worden we nog beperkt door ons huurpand, maar we proberen het maximale te doen binnen deze kaders.”

Wat voor bedrijf is Verel Building Experiences?

Verel Building Experiences bouwt en ontwerpt stands die een ervaring overbrengen op de bezoeker. Zij voegen hier een dimensies toe, denk aan de geur van een merk of hoe een merk voelt. Een unieke manier om contact te leggen met de bezoeker. Al snel groeide het bedrijf uit tot internationale speler en gaan de stands de hele wereld over. Door een innovatief modulair systeem hergebruiken ze de  stands en verduurzamen zij de standbouw.

MVO: Eigen pand en positieve bijdrage op de branche

“In de komende jaren wil Verel nog grote stappen maken. Een van onze plannen is de bouw van een eigen bedrijfspand. Een pand waar duurzaamheid voorop staat en er aandacht is voor een gezonde werkomgeving. De expertise van BMD Advies kunnen we hierbij goed gebruiken, want we willen ons pand energieneutraal maken. Onder andere door isolatie, het gebruik van zonnepanelen en de inzet van restwarmte van onze machines” geeft Christian aan. “Samen kunnen we dit doel realiseren. Daarmee vertrouw ik erop dat Verel een positieve bijdrage levert aan de branche. De keten flink vergroenen, dat is ons doel. Hierbij moeten wij allemaal de mindset omzetten; goedkoper is niet altijd beter. Kortom een toekomst om samen met BMD Advies naar uit te kijken!”

Zou je BMD Advies aanbevelen aan andere bedrijven?

“Absoluut, ik zou BMD Advies zeker aanraden bij andere bedrijven. Voor ieder bedrijf is het belangrijk om te vertrouwen op de deskundigheid en expertise van een ‘onafhankelijke’ partner. BMD Advies heeft ons bewust gemaakt van zaken waar wij nooit over nadachten. Dit toont het belang van een onafhankelijke partner, één die je met kennis ondersteund op zaken waar je zelf niet altijd actief mee bezig bent.“

Energie inkoop en Duurzaam ondernemen

Wil jij ook groene stroom uit Nederland en willen jullie stappen maken rond jullie duurzaamheidsambities? Neem contact op met een van onze collega’s van energie en transitie.
Neem contact op
Lees verder

Ook interessant