Sean van Dijk

Adviseur Arbo & Veiligheid

“Altijd bezig, want stilzitten is niets voor mij. ‘Doen’ is mijn passie, zowel privé als zakelijk. Het leuke is dat ik constant op zoek ga naar nieuwe uitdagingen. Dat houdt mij scherp op een diversiteit aan onderwerpen. Zo leer ik constant bij.”

Waar haal ik mijn uitdaging uit?

“Vooral nieuwe dingen beleven. Dat komt overeen met mijn liefde voor diversiteit in mijn werk. Als Safety, Health & Environment & Business Continuïty Manager heb ik veel ervaring opgedaan in de praktijk. Omdat ik mijn kennis continu op peil hou, is het vertalen van elke theorie naar de praktijk de uitdaging. Ik voel mij thuis in multidisciplinaire samenwerkingen, lever graag een nuttige bijdrage aan projecten waarbij direct resultaat is terug te zien. Ik bekijk elk QHSE-project vanuit verschillende invalshoeken en breng verschillende behoeften van bijvoorbeeld een TD, KAM-, productie- en bedrijfsmanager samen. Bij BMD Advies kijk ik nu direct in een moderne QHSE-keuken met tal van prakische oplossingen voor bedrijven. Het vak arbo ligt mij goed, want veiligheid kent veel grijze gebieden. Je hebt een bepaalde mate van gevoel nodig om er achter te komen hoe iets echt in elkaar zit. Het is een voor mij een kleurrijk onderwerp waarin ik in de loop der jaren ervaring heb opgedaan.”

En buiten mijn werkdag?

“Maak ik vele kilometers met wielrennen en schaatsen. Dit is voor alle energie die ik in mij heb een heerlijke uitlaatklep. Met name in de winterperiode fiets ik ‘digitaal’ door heel Europa. In de zomer loop ik weer warm voor de bossen op de mountainbike of beklim ik tijdens mijn vakantieperiode de Mont Ventoux of de Alpe d’Huez. Tot rust kom ik met muziek, niet alleen luisteren, maar juist het spelen. Ik blijf natuurlijk bescheiden, maar of het nu een gitaar, piano of drumstel is, ik ben gedreven door te doen. Net als in mijn werk.”

Expertise

  • Arbo & veiligheid: RI&E, veiligheid, gedrag en cultuur, gevaarlijke stoffen, BA, machineveiligheid, BHV, business continuïteit.
  • Milieu & omgeving: milieuvergunningen, mar, mer, ISO 14001 compliance.