Hanneke te Beest

Adviseur QHSE

“Nieuwsgierig, proactief, positief kritisch en een procesgerichte houding. Eigenschappen waardoor ik graag samenwerk met de klant en collega’s aan continue verbetering en synergie op het gebied van Arbo veiligheid en kwaliteit.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Ik hecht veel waarde aan het werken vanuit het bewustzijn van de mens en de praktijksituaties in een organisatie. Om vervolgens optimalisatieslagen te maken en de processen terug te vertalen richting de wet- en regelgeving en dus niet andersom waarbij wet- en regelgeving leidend is als uitgangspunt; het moet een natuurlijk proces worden. Het is een continu samenspel.

Mijn overtuiging is dat beleid en managementsystemen moeten leven; dat is voornamelijk iets van mensen en niet van technische systemen. Mensen in hun kracht zetten, laten groeien tot een punt waarvan ze zelf dachten dat het niet mogelijk was, samen werken aan een ambitie dat geeft de mooiste resultaten. Kwaliteit, gezondheid en veiligheid zijn vaak breder en gaan vaker dieper dan waar organisaties in eerste instantie bij stil staan. Het is geen ‘last’ het moet als ‘lust’ ervaren worden. Geen vinkjes, maar een onderdeel van een ‘levend’ integraal (PDCA) proces.”

Organisaties ondersteunen dit bewustzijn te ontwikkelen/ontdekken en ze hiermee vanuit intrinsieke motivatie verder (willen) helpen dat is echt de uitdaging in mijn werk. Dat is ook de reden waarom de kernwaarden van BMD – passie, vakmanschap, ondernemerschap en vriendschap – zo goed bij mij passen.

Buiten mijn werkdag

“Buiten werktijd schakel ik graag af, door veel in de natuur te zijn: kamperen, (meerdaagse) wandelingen, actief te zijn met mijn hond, maar ook een dagje sauna en een goed boek lezen vind ik heerlijk.”

Expertises

  • Arbo & veiligheid: Hoger Veiligheidskundige (HVK), Arbobeleid, veiligheidscultuur en gedrag
  • Management & systemen: ISO 9001, ISO 45001, interne audits en VCA